Hyra ut mitt hus – Var ska jag börja?

Har du ställt dig denna fråga så är du redan en ganska bra bit på vägen. Att fundera på att hyra ut ditt hus och tro att det skulle kunna vara en bra idé. Många kommer aldrig så långt, men inte du. Du har tagit ditt första och viktigaste beslut när det gäller din uthyrning.

OK, tänker du, men vad gör jag nu då? Det är egentligen enkelt, du behöver bara göra allt som behövs göras för att hyra ut ditt hus. Precis som så många före dig har gjort och lyckats. Visste de mer än vad du gör när de befann sig där du befinner dig nu? Sannolikt inte men du kanske har ett försprång endå. Att du slipper at göra samma misstag en del av dina föregångare har gjort.

Jaja, kan du inte bara berätta vad jag behöver göra konkret?

Det du ska börja med är att definiera vilket mål du har med din uthyrning. Varför vill du hyra ut? Vad kommer uthyrningen att ge dig som du inte får idag? Är det bara pengarna? Vad skulle du kunna göra med pengarna du får in via din uthyrning? Vilka ändringar skulle kunna ske i ditt liv tack vare uthyrningen? Finns det några andra saker som skulle ändra på grund av att du hyr ut ditt hus?

Varför är det så viktig att börja här? Borde jag inte får på hur mycket pengar jag kan få in, var jag hittar hyresgäster, vad jag behöver ha i mitt hus för uthyrningen, viken försäkring jag behöver?

Det är sant att alla dessa saker och mycket mer är viktigt att få svar på men de sakerna har du gemensam med alla andra och all den informationen kommer du att få svar på så småningom. Du letar upp det själv eller ser till att du får hjälp med det. Informationen finns därute tack vare att så många har gjort det före dig.

Att ta reda på vilket ditt mål med uthyrning är kommer att ge dig de viktiga svaren och din motivation att hyra ut. Det leder dig till vilken typ av uthyrning som kommer att passa dig bäst. Vilka hyresgäster du kommer att trivas bäst med och därmed underlättar ditt liv. Att du vet varför kommer att ge dig styrka att hantera situationer när allt inte fungerar som du hade förväntad.

För du vill väl lyckas med din uthyrning, även om det ibland inte känns lika roligt? Så min tydliga rekommendation är att starta med dina mål. Allt det andra tar du sedan och behöver du hjälp med det så finns det bara ett samtal bort. Då kan vi även ge dig en indikation vilka intäkter du kan förvänta dig på ditt boende.

Boka din kostnadsfria rådgivning HÄR och lär dig mer om just dina möjligheter